Jeg faldt lige over dette spil i Rema 1000 i denne uge. 269 kroner. Dyrt eller billigt? Hmm, ved det ikke. Måske et lille skriv kan give dig en anelse herom?
Fra min tid, hvor jeg selv udviklede spil til undervisning, har jeg altid gerne selv ville udvikle noget til madkundskab. Men det var i en tid, hvor håndværket og madlavningen fyldte mest. Det synes jeg stadig at det skal gøre, men med opprioriteringen af faget og prøven, skal der også mere fakta, teori og andre arbejdsmetoder ind i faget. Og her ser jeg helt klart spil, som en mulighed.
Det her er slet ikke noget dumt spil, hvor min første tanke var, at eleverne leger med en masse begrebsdannelse i faget ift. madspild, råvarekendskab m.m.
Min anden tanke var også at spillet kunne være en god vikaraktivitet, hvis man skulle komme i bekneb og blive presset på denne front. Du ved, syg mandag morgen, og du har ikke fået handlet til ugens madlavning. Så kunne dette spil være en god backup plan. Alternativt er der selvfølgelig også foodfight.dk.
Som sagt, så er det her altså slet ikke noget dumt spil, hvis du spørger mig. Og nej, det er ikke reklame fra producenten:-) Jeg har fra tid til anden hørt om madkundskabslærere, som søger noget materiale til en evt. vikartime. Der er Food Spinner altså godt være en god mulighed.
Spillets fysiske indhold.
Et sæt spilleregler.
Et spinnehjul.
4 køleskabe til opbevaring af point.
1 skraldespand til forkert svar.
3 slags kort med forskellige kategorier af udfordringer. Fakta, mime og billeder, som skal visualiseres og omsættes til ord.
Simple regler, som eleverne hurtigt vil kunne overskue. De tre udfordringer, hvorunder der følger en masse forskellige kategorier inden for madens verden. En lille smule fakta viden her og der. Her om madspild og opbevaring af maden. Der bliver plads til en masse fjol, når der skal mimes en kiwifrugt – og fugl. Hvad viser billedet? Og med kursiv, er der altid en lille bonusinfo.
Det kan godt være at eleverne ikke har modtaget undervisning i alle de mange spørgsmål. Men der er jo intet galt i ikke at vide noget. Så kan eleverne derimod få nogle små faglige inputs. Og lets face it! Det er ikke alle facts vi kan klemme ind i undervisningen, og det er ikke alle, som eleverne husker. Men lidt leg kan hjælpe en smule på vej.
Sidst men ikke mindste, ser jeg også et potentiale i spillet, som værende en mulighed for repetition. Dog meget bredt favnende. Igen tror jeg ikke at dette skader.
En engangs udgift på 4-5 x 269 kr. og du har lidt til vikararsenalet og lidt variation til undervisningen.
Go Play!